Fyusoccer.com

Един сайт за любителите на Спорта.

Цистит – как се лекува успешно?

лекарства за цистит

Причините и симптомите, които предизвикват цистит са много. В най-общ преглед на нещата се касае за възпалителен процес в пикочния мехур, който предизвиква дискомфорт, парене и силна болка. Инфекцията се причинява от различни състояния, а най-общите се отнасят до неправилна хигиена, използване на агресивни измиващи препарати. Използване на обществени басейни и тоалетни, храна със съдържание на бактерията Ешерихия коли и други. Особено внимание заслужават лекарствата за справяне с този тип заболяване, а тях можете да ги откриете тук https://aptekifenix.bg/. В каталога на онлайн аптеката са събрани на едно място множество продукти, които се характеризират с благоприятна ефективност и бързо изолиране на бактерията.

Какво представлява цистита?

Милиони хора по света страдат от цистит. Това заболяване е доста неприятно и в случай, че не се вземат навременни мерки е твърде вероятно да се нали антибиотично лечение. Възпалението на пикочния мехур води до сериозни последици в ежедневните ви занимания. Част от неприятните симптоми включват:

 • Болка при уриниране;
 • Неконтролирано изпускане на урина;
 • Чести позиви за уриниране;
 • Парене;
 • Кръв в урината и други.

Дискомфорта много бързо прогресира и се оказва особено неприятен. Имате усещането, че живота се върти само около тоалетната, а болката става изключително силна и неприятна.

Причината за развитието на цистит както вече споменахме е бактерията Ешерихия коли. Независимо, че обикновено се намират в червата този тип бактерии могат да се придвижат до пикочния мехур и пикочните пътища и по този начин да причинят инфекцията. Фактори, които могат да повлияят на развитието и появата на цистит са:

 • Повишена сексуална активност;
 • Използване на противозачатъчни средства;
 • При менопауза;
 • При увеличена простата при мъжете;
 • Използване на уринален катетър;
 • Диабетни състояния;
 • Настинка;
 • Лош хигиена и други.

Определено е необходимо да се подходи отговорно към цистита, тъй като заболяването е доста неприятно и упорито. Изолирането на бактерията изисква навременно използване на лекарства, които да въздействат благоприятно на състоянието ви.

Какви видове цистит са познати в медицината?

лекарства

За да може да се назначи съответното лечение, което да е ефективно то е необходимо да се определи типа на цистита. Лекари наблюдават следите форми:

 • Неинфекциозен. Той се появява в следствие на травма или при използване на различни видове лекарства, които влияят върху биологичния и химичния баланс в тялото;
 • Остър. Това е така наречения бактериален цистит, причинен от бактерията Ешерихия коли. При първи симптоми много бързо се повлиява от билкова терапия особено с прием на препарати и добавки съдържащи червена боровинка;
 • Хроничен. За такъв се говори, когато става въпрос за често повтарящи се инфекции.

Според интензивността на проява на симптомите могат да бъдат назначени различни терапии, които биха могли да бъдат билкови, антибиотични или други.

Лечение и превенция

Препоръчваме ви винаги да имате под ръка някое от предложенията на виртуалната платформа Феникс. Продуктите от категорията се характеризират с високата си ефективност и бързо облекчаване на симптомите. При такъв тип инфекция не бива да пренебрегвате състоянието си. Дори се препоръчват и имуностимулиращи препарати, които са значително ефективни по отношение на елиминирането на причинителя.

Лечението от специалист се назначава за период не по-кратък от 5 дни. Независимо от това, че след вторият ден почувствате облекчаване а болезнените симптоми ви съветваме да не спирате приема на препарат с цел пълното елиминиране на бактерията от пикочните пътища. Завършването на пълния курс ще ви гарантира пълно излекуване и ще намали риска от образуването на камъни в бъбреците. Следвайте инструкциите и препоръките на лекаря си, пийте повече вода и избягвайте употребата на агресивни измиващи средства за вашата интимна хигиена.

При прилагане на домашно лечение можете да приложите и топъл компрес в долната част на корема за облекчаването на болката.