Fyusoccer.com

Един сайт за любителите на Спорта.

Какво е футбола за феновете на играта?

Всеки спорт впечатлява с уменията и възможностите на играчите, на футбола е тази игра, която грабва сърцата на своите фенове и те остават верни на любимия си отбор винаги и докрай. От векове футбола се е превърнал в символ на всяко спортно мероприятие и както в миналото така и днес всеки мач е осеян с емоции.  Съвременният футбол, този, който познаваме днес не във всичките си появи се определя като интелигентна и спокойна игра. Силно мотивирани играчи биха могли да стигнат и до агресия в стремежа си да победят на всяка цена.football_logo_122

За един фен тази игра е всичко, тя е неговия живот. Дори да звучи обсебващо действително посещението на стадиона се превръща в празник за почитателите на великата игра. Едва ли ще видите фотуси на големи стадиони по време на футболен мач с празни трибуни. Всеки отбор си има фенове, които дори го придружават във всеки един двубой. Те са част от отбора и играчите ги приемат като близки, които им дават кураж и самочувствие по време на играта. Взаимна е в случая необходимостта и това несъмнено повлиява ревностния фен по пътя, в който следва своите идоли.

Трудно бихме обяснили на хората, които не разбират играта какво точно кара феновете да присъстват на стадионите и да крещят неистово за победа към терена. Можете да равните тази емоция с рок концерт, на който зрителите с години са очаквали групата да посети страната им и да изнесе своя концерт на живо. Да, футболът е неподправена емоция и това, че виждате как сто килограмови мъже без да се притесняват изразяват чувствата си е наистина уникално. Футболът ги превръща в деца, които се вкопчват в идеята да бъдат част от победата и да говорят дълго за нея.

За съжаление не можем да подминем и агресивното поведение на някои фенове по трибуните. Като че това опорочава идеята и превръща футболния мач в арена за побои и ругатни.Наистина мерките, които се взимат от органите на реда понякога са крайно недостатъчни и в мелето биха могли да пострадат и ключови играчи за отбора. Затова да се наслаждавате на играта в домашни условия понякога се превръща в един разумен избор и разбира се това не ѝви прави по-малко фен.